martes, 12 de mayo de 2009

El sabor de les festes catalanes

L’alcohol i la festa sovint van lligats. I és que al nostre país compta amb una gran varietat de begudes pròpies que s’han convertit en referents identitaris de la nostra terra i que sovint estan lligades a festes concretes. De sempre en les festes catalanes no ha faltat mai el vi, el cava i tota la diversitat de begudes pròpies, que han aportat alegria i eufòria a la festa, a part del mal de cap del dia següent. Moltes vegades el més proper és el més desconegut, i els licors de la nostra terra no s’han estès amb gaire facilitat, moltes vegades ni dins del propi territori.

Assaborir aquestes begudes és una altra manera de conèixer els llocs i la festa i apropar-nos a la nostra cultura. Per això, farem un recorregut per diferents festes a través de les seves begudes pròpies i així coneixerem els diferents gustos de la nostra terra i la nostra gent.

Com a país mediterrani, l’agricultura ha estat un pilar fonamental en les costums i tradicions catalanes. De la terra conreada n’hem obtingut el raïm, l’ordi, el blat, les fruites, etc. I a part de l’ús culinari que els hi podem donar, sempre hem abocat una gran dedicació i esforç a obtenir begudes amb certa graduació d’alcohol. El gran assortit de vins i licors ens ofereix combinats per diferents moments i situacions, però sobretot mai faltaran en les festes dels nostres pobles i ciutats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario